help!
Door: Kitty
Blijf op de hoogte en volg Kitty
11 Januari 2007 | Gambia, Banjul
Normaal gesproken kan ik als ik een probleem heb of twijfel, altijd makkelijk bij jullie terecht. Maar ja, dat is nu even anders. Dus gaat mijn twijfel het grote internet op om te zien of iemand nutig advies heeft. Help! dus.
Ik twijfel over wat ik nu wil. (Ik heb dus niks aan mensen die zeggen "dat moet je zelf beslissen" want dat weet ik ook wel!)
Ik heb het hier in Gambia vreselijk naar mijn zin. Het voelt alsof ik hier al jaren thuishoor. Als ik eraan denk dat ik in augustus weg moet, word ik helemaal naar van binnen. Eigelijk zou ik hier willen blijven dus.
Maar ja, een baan. Ik heb twee opties aangeboden gekregen. Niets staat vast, ik weet nog niet of het doorgaat, of ik het wil, of het kan etc etc.
1. Ik ben in contact gekomen met de stichting www.kinderhulpgambia.nl. Zij zijn nu een school/daycare aan het opzetten en zouden een Nederlandse leerkracht daar als ondersteuning kunnen gebruiken bij het opzetten. Dat lijkt me heel erg leuk en komt een beetje overeen met wat ik nu doe.
2. Er is een nieuw 5 sterren hotel in Kololi (vlakbij) gekomen. Via via (ja, de tamtam hebben ze hier ook) heb ik te horen gekregen dat ze nog veel mensen in het hotel nodig hebben. Werkend dan. Van iemand die in het Senegambia heeft gewerkt heb ik de tip gekregen om daar te solliciteren voor een baan bij de front-office (receptie). Dat lijkt me erg leuk om te doen, weer eens heel iets anders en veel contact met verschillende mensen. Maar dat is 6 dagen in de week, 8 uur werken, met weinig vrije dagen. Maar ook een leuke optie.
Maar ja, als ik in Gambia blijf, moet ik ook heel veel opgeven. Ik wil nog meer reizen, leren duiken, misschien studeren, een eigen huisje... Je toekomst in Gambia is toch heel anders dan in Nederland.
Dus HELP!!! Ik weet het even allemaal niet meer. Ik verwacht niet dat jullie een keuze maken, maar ik heb even steun nodig.
11 Januari 2007 - 21:33
Mary:
Ha Kitty,
Ik denk dat ik aanvoel met welk probleem jij zit. Het liefst zou ik met mijn levenservaring zeggen "blijf nog een jaar" maar ik weet niet wat de consequenties zijn voor jouw toekomst als je toch in de toekomst terug wilt naar Holland. Kitty jij doet daar prachtige ervaringen op waar jij je levenlang profijt van kan hebben. Maar nu sta je nog volop in de belangstelling als blonde ...maar wanneer komt het keerpunt??? Kan jij je jarenlang aanpassen aan de "levensomstandigheden" daar? En dan zonder de aandacht vanuit Holland en de liefde van je ouders en familie? Kitty, wat ik nu schrijf is een eerste opwelling. Ik zal er als jij daar behoefte aan hebt nog meer over nadenken. Laat maar weten via mijn e-mail. Sterkte bij je beslissing en lieve groetjes, Mary -
11 Januari 2007 - 22:22
Omie En Opa:
Als je het zo naar je zin hebt blijf dan daar , maar stel een einddatum voor je zelf vast b v tot je 26 jaar bent en kijk dan hoe je er dan voor staat.
Dan kan je nog veel dingen ondernemen in Nederland
liefs en een dikke kus
Omie -
12 Januari 2007 - 07:58
Marijke Korpel:
Hallo Kitty,
Je doet geweldig werk daar.
Misschien is het een optie om in augustus weer een tijdje naar Nederland te komen om te kijken hoe je het weer vind om hier te zijn.
Je kan altijd nog terug want daar hebben ze altijd hulp nodig of dat nu is of over 1 ,5 of 10 jaar.
Veel succes -
12 Januari 2007 - 11:52
Els:
hoi kitty.
heb je contact gehad met fred en yvonne van stichting kinderhulp gambia?die doen nml.al jaren heel goed werk voor deze stichting,en hebben daar ook met veel hulp een school gebouwd.het maakt verder niets uit wat jou probleem betreft.
ik zou als ik jou was gewoon een jaar er aan vast plakken om te kijken of dit het echt is wat je met je toekomst wilt,of dit nu in een hotel of in het onderwijs is dat maakt denk ik niet uit,behalve dan dat je in het onderwijs meer vrije tijd hebt.maar vold vooral je hart.als je een kontract voor een jaar kunt krijgen dan is dat ook niet uitzichtloos mocht je toch weer naar huis wilt.
denk aar maar rustig over na.
als je nog spullen nodig hebt voor je kindjes daar of natuurlijk voor jezelf,laat het dan even weten,dan kunnen we dat voor je meenemen in maart.
groetjes els.
12 Januari 2007 - 18:47
Elly:
geen paniek,
paar vragen:
moet je zo snel beslissen of kun je jezelf gewoon nog even tijd geven om na te denken?
als je nu beslist om langer in gambia te blijven, zit je er toch niet je hele leven aan vast?
en je hebt nog heel veel jaren voor je normaal gesproken.
zet voor- en nadelen op een rij, laat anderen ook voor- en nadelen noemen eventueel.
13 Januari 2007 - 10:14
Oma Rie:
lieve Kitty.schrok even van je bericht,om hulp,wijsheid.heel graag zou ik je willen helpen,
maar,ik ben een oude oma,jullie jongerenzien alles anders dan wij ouderen.zet dit toch op papier.je bent jong denkt je kan alles aan .het is heerlijk daar ergens toch
een soort vakantie.mama papa komen.vele schrijven .
maar dan komt hetharde leven,het wordt hard werken,
zwoegen als er iets opgezet wordt,kost heel veel van lichaam en geest.
papa,mama worden ouder.hebben jou misschien
wel nodig.
vrienden verwateren op de deur,die maak je daar wel.
dan je gezondheid?gezondheid is een groot bezit.hulp in deze landen is nog pril.dit is een punt
waar je goed over moet denken,je wordt zelf ook ouder.6dagen 8uur werken?
wat kan je dan nog genieten.
Kitty,raad kan ik niet geven,zal veel aan de denken.wens je veel wijsheid toe.
liefs oma Rie